جستجو کردن
جستجو کردن
جستجو کردن

مقایسه جامع چیلرهای هوا خنک و آب خنک

تفاوت های چیلر هوا خنک و چیلر آب خنک

قبل از هر چیزی بهتر است با ماهیت یک چیلر بیشتر آشنا شویم. چیلر در لغت به معنای آب سرد کن است، که بواسطه چیلر آب سرد تولید می شود. در صنایع امروزی چیلر در راستای خنک کردن محصولات، مواد، ماشین آلات و تهویه مطبوع استفاده می شود. چیلر ها مدل های مختلفی دارن که آنها به دو دسته کلی تقسیم می شوند، چیلر های تراکمی و چیلر های جذبی که در ادامه بیشتر در رابطه با مقایسه چیلر صحبت می کنیم.

فرآیندهای صنعتی مقدار قابل توجهی گرما تولید می کنند که باید برای جلوگیری از آسیب رسیدن به تجهیزات حساس و محافظت از محصولات نهایی اتلاف شود. یک روش کاملاً ثابت برای پایش و تنظیم دما در سطوح مطلوب وجود دارد. یعنی استفاده از سیستم های چیلر که میتوانیم با بهره گیری از این سیستم دمای مطلوبی را در محیط ایجاد کنیم.

تفاوت چیلر آب خنک و چیلر هوا خنک چیست؟

چیلرها هم می تواند آب خنک باشند و هم هوا خنک شوند. در این مقاله تفاوت بین چیلر خنک کننده با آب در مقابل چیلر خنک کننده با هوا بررسی خواهد شد. چیلرهای خنک کننده هوا و چیلرهای خنک کننده آب برای از بین بردن گرمای ناخواسته از فرایندهای تولید مورد استفاده قرار می گیرند. هر یک از آن ها از جهات مختلف متفاوت هستند. تصمیم گیری در مورد نوع چیلر مناسب برای فرآیند صنعتی شما به عوامل مختلفی بستگی دارد:
• مکانیسم های کندانسور چیلر
• تفاوت هزینه ها
• ملاحظات زیست محیطی و مکانی

یونیت های چیلر آب خنک

تفاوت خازن چیلر هوا خنک در مقابل کندانسور خنک کننده با آب

تفاوت های مشخصی بین کندانسور چیلر خنک کننده هوا و چیلر خنک کننده آب وجود دارد. چیلرهای خنک کننده هوا مجهز به کندانسورهایی هستند که از هوای محیط برای کاهش دمای مبرد استفاده می کنند. از فن ها برای هدایت هوا به لوله های حاوی مبرد و در نتیجه از بین بردن گرمای هوا استفاده می شود. مبرد خنک شده مورد استفاده در چیلرها می تواند از طریق فرآیند صنعتی در گردش باشد تا به یک اثر خنک کننده برسد.
در مقابل چیلرهای خنک کننده با آب از ظرفیت گرمایی بالای آب برای تسهیل خنک کننده مبرد بهره می برند. خنک کننده معمولی مورد استفاده در سیستم های خنک کننده با آب، مخلوطی از آب و گلیکول است که در یک شبکه مهر و موم شده لوله پخش می شود.
خنک سازی زمانی اتفاق می افتد که مبرد سرد از طریق یک مبدل حرارتی عبور می کند که با فرآیند صنعتی موجود ارتباط دارد. سپس مایع خنک کننده گرم شده به یک برج خنک کننده یا واحد برودتی برمی گردد که گرمای بدست آمده را برای آماده سازی چرخه دیگر خنک سازی از بین می برد.

برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به مقاله معرفی انواع سیستم های سرمایشی مراجعه کنید.

تفاوت چیلر آب خنک و چیلر هوا خنک در قیمت

عامل مهم دیگری که باید در مقایسه چیلرهای خنک کننده با هوا و آب خنک بررسی شود، هزینه خرید، نصب و نگهداری است.
براساس طراحی و عملکرد هریک از آن ها، چیلرهای هوا خنک گران تر به نظر می رسند. برای شروع سیستم های هوا خنک، هزینه نصب کانال های هوا، فن ها و کنترل های تنظیم دما را به همراه دارند. علاوه بر این سیستم های چیلر برای تأمین انرژی فن ها مقادیر بیشتری انرژی مصرف می کنند که اثر خنک کنندگی آن ها را تسهیل می کند. این موضوع باعث افزایش هزینه های برق مصرفی این دستگاه می شود.
از طرف دیگر گرچه راه اندازی چیلرهای آب خنک هزینه نگهداری کمتری دارند، اما به طور کلی هزینه های عملیاتی طولانی مدت بیشتری خواهند داشت. زیرا در اکثر این نوع چیلرها نیاز به نصب برج خنک کننده مطرح است. همچنین هزینه های نگهداری چیلر مانند آزمایش کیفیت آب، تصفیه اجباری، هزینه های عملیاتی سیستم آب و برودتی، هزینه های کارکرد چیلر با آب سرد می تواند به طور قابل توجهی افزایش یابد.

تفاوت چیلر آب خنک و چیلر هوا خنک

تفاوت چیلر آب خنک و چیلر هوا خنک در ملاحظات محیطی

محل برنامه ریزی شده برای قرارگیری چیلر نکته مهم دیگری است که باید در هنگام تصمیم گیری جهت خرید چیلر صنعتی مورد توجه قرار گیرد. بسته به برنامه های سایت، موافقان و مخالفانی برای انتخاب چیلرهای هوا خنک یا آب خنک وجود دارد.
مکان های داخلی هر دو نوع چیلر خنک کننده هوا و خنک کننده آب را می توان در یک مکان داخلی نصب کرد. با این حال برای چیلرهای خنک کننده هوا باید ملاحظات فضای اضافی در نظر گرفته شود. زیرا چیلرهای خنک کننده هوا برای عملکرد صحیح به دسترسی کافی و مطلوب به هوای محیط نیاز دارند.
قرار دادن چیلر هوا خنک در فضای داخلی با تهویه ضعیف، توانایی خنک کنندگی آن را مختل کرده و کارایی آن را کاهش می دهد. برای مقایسه باید اینطور پاسخ داد که چیلرهای آب را می توان در مناطقی با حداقل تهویه نصب کرد. زیرا برج های خنک کننده آن ها در قسمت خارجی ساختمان قرار می گیرد.

مقایسه چیلر هوا خنک و آب خنک در فضاهای خارجی

انتخاب چیلر هوا خنک در محیط بیرونی مزیت هایی را به همراه دارد. یکی از آن ها دسترسی نامحدود به جریان زیاد هوای محیط مورد نیاز برای تسهیل عملکرد خنک کننده است. سیستم های چیلر آب خنک به ندرت در یک مکان بیرونی احداث می شوند.

مقایسه چیلر هوا خنک و آب خنک در محیط هایی با دمای بالا

چیلرهای آب خنک بهترین انتخاب برای نصب در مناطق صنعتی با بازده حرارتی بالا هستند. واحدهای خنک کننده هوا در مناطقی که درجه حرارت بالا دارند عملکرد ضعیفی دارند زیرا چیلرها و برج های خنک کننده با اتلاف گرمای موجود در لوله خنک کننده کار می کنند.
مکان هایی با تأمین آب ضعیف
انتخاب در شرایطی که تأمین آب کافی نیست آسان است. چیلر هوا خنک در چنین مواردی بهترین گزینه است به شرطی که در محلی با تهویه مناسب نصب شود. بنابراین آب موجود می تواند در سایر فرآیندهای تولید که ضروری است، هدایت شود.
مقررات زیست محیطی
مقررات محلی یا منطقه ای در مورد پساب های صنعتی مسئله مهمی است که باید هنگام انتخاب سیستم چیلر به آن توجه شود. در این رابطه چیلر هوا خنک از مزیت بیشتری برخوردار است زیرا جای نگرانی در مورد انتشار مواد زائد به محیط وجود ندارد. فاضلاب حاصل از چیلرهای آب خنک کننده حلقه باز نیاز به تصفیه قبل از آزادسازی در آب های طبیعی دارد که هزینه اضافی را برای اپراتورها به همراه خواهد داشت.

جمع بندی

برای مقایسه چیلر هوا خنک و چیلر آب خنک، می توان گفت چیلرهای آب خنک کارایی بیشتری نسبت به انواع خنک کننده با هوا دارند. کارایی چیلر هوا خنک به درجه حرارت هوای محیطی که در سیستم خنک کننده آن استفاده می شود بستگی دارد. هرچه دمای هوای خنک کننده در گردش بیشتر باشد، چیلر با هوای خنک کننده با کارایی کمتری عمل می کند.
استفاده از برج های خنک کننده آب یا واحدهای برودتی، تنظیم ثابت مایع چیلر را در محدوده مطلوب تضمین می کند. بنابراین فرآیندهای صنعتی با استفاده از این چیلرها به طور مناسب خنک می شوند.

5/5 - (1 امتیاز)

اشتراک گذاری مقاله:

اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
علیرضا ملاآقا
علیرضا ملاآقا
2 سال قبل

مختصر و مفید
مرسی