جستجو کردن
جستجو کردن
جستجو کردن

چیلر خانگی چیست { کامل ترین مقاله چیلر خانگی + آموزش راهندازی چیلر خانگی}

چیلر خانگی
جدول محتوا پنهان
در سال‌های اخیر چیلر‌ها به عنوان یکی از بهترین سیستم‌های سرمایشی محسوب می‌شوند که در بخش برودتی ساختمان‌های مسکونی و مراکز اداری و تجاری از جایگاه ویژه‌ای برخوردار هستند. اگرچه این دستگاه‌ها بیشتر در مکان‌های بزرگ مثل کارخانه‌های صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند، اما تولید‌کنندگان توانسته‌اند چیلر‌هایی را در اندازه‌های کوچک‌تر برای منازل مسکونی و فضا‌های کوچک تولید کنند که به آن‌ها چیلر خانگی یا مینی چیلر خانگی گفته می‌شود. چیلر خانگی چیست این نوع از چیلر‌ها به منظور استفاده در ساختمان‌های ویلایی، آپارتمانی، واحد‌های اداری، واحد‌های آموزشی، سینما‌ها، بانک‌ها یا هتل‌ها طراحی و تولید شده‌اند و ظرفیت سرمایشی آن‌ها معمولاً در حدود 2 تا 30 کیلووات است. شما می‌توانید با نصب چیلر‌های خانگی در منزل خود از وجود یک تهویه مطبوع لذت ببرید؛ چراکه این دستگاه‌ها هم می‌توانند وسیله‌ای برای گرمایش ساختمان باشند و هم به عنوان یک وسیله سرمایشی در این محیط به کار برده شوند و مسلماً این ویژگی به خاطر طرز کار ویژه چیلر‌های خانگی است. در صورتی که شما هم تمایل دارید یک چیلر خانگی را برای منزل یا حتی محل کار خود انتخاب و خریداری نمایید، بهتر است ابتدا با انواع چیلر خانگی، ویژگی‌ها، مزایا و معایب، طرز کار چیلر خانگی و قیمت آن آشنا شوید و سپس اقدام به خرید این دستگاه نمایید، بنابراین به شما پیشنهاد می‌کنیم تا پایان این مطلب همراه ما باشید تا همه آنچه را که باید در مورد چیلر‌های خانگی بدانید، در اختیارتان قرار دهیم. منظور از سیستم چیلر خانگی چیست

منظور از سیستم چیلر خانگی چیست؟

برای تهویه هوای منزل یا محیط کار، دستگاه‌های مختلفی وجود دارد و شما می‌توانید آن‌ها را انتخاب و خریداری نمایید که هرکدام از آن‌ها بر اساس شرایط موجود، دارای مزایا و معایب خاص خود هستند، اما در حال حاضر چیلر خانگی یکی از مناسب‌ترین و پرکاربردترین سیستم‌های سرمایش و گرمایش برای منازل مسکونی و محیط‌های کوچک به شمار می‌آید. در پاسخ به این سؤال که سیستم چیلر خانگی چیست؟ باید بگوییم: چیلر خانگی که به آن مینی چیلر خانگی هم گفته می‌شود، یک سیستم سرمایشی بوده که دارای دو نوع آب خنک و هوا خنک است و برای مکان‌های کوچک مثل منازل از چیلر خانگی نوع هوا خنک استفاده می‌شود. سیستم هوا خنک به سیستمی گفته می‌شود که در آن خنک‌سازی دستگاه به کمک جریان هوا و در قسمت کندانسور انجام می‌شود. چیلر خانگی مثل انواع دیگر چیلر‌ها برای خنک‌سازی محیط مورد نظر از سیکل تبرید استفاده می‌کند. از جمله مهم‌ترین دلیل انتخاب چیلر‌های خانگی برای استفاده در منازل مسکونی، توانایی خنک کنندگی بالای آن‌ها است که شما می‌توانید با خریداری این سیستم‌ها از این مزیت برخوردار شوید. با توجه به اینکه چیلر خانگی یا مینی چیلر‌ها نسبت به انواع تجاری و صنعتی آن‌ها از قیمت کمتری برخوردار هستند و ظرفیت سرمایشی و گرمایشی آن‌ها محدود است، بنابراین برای افرادی که می‌خواهند از مشکلات مربوط به موتورخانه مرکزی خلاص شوند، خریداری یک چیلر خانگی می‌تواند انتخاب مناسبی باشد. طرز کار با چیلر خانگی بسیار راحت است، به این صورت که این سیستم در فصل تابستان هوا را با استفاده از فن کویل‌ها وارد محیط کرده و آن را خنک می‌کند و در فصل زمستان به وسیله پکیج، آب گرم وارد کویل‌ها می‌شود و خانه را گرم نگه می‌دارد. چیلر خانگی یا مینی چیلر خانگی یا آپارتمانی معمولاً در محوطه بیرون از ساختمان یعنی تراس، حیاط یا پشت بام نصب می‌شود و وظیفه این دستگاه ایجاد آب سرد و پمپاژ کردن آن به کویل‌ها یا لوله‌های دستگاه‌های توزیع‌کننده هوای سرد و گرم مثل فن کویل خانگی است. این دستگاه‌ها برای نصب در مساحت‌های 150 تا 300 متر مناسب هستند و برای فضا‌های بزرگ‌تر لازم است از چیلر‌های مرکزی استفاده شود. تصویری از اجزای یک چیلرخانگی

سیستم چیلر خانگی چگونه کار می‌کند؟

نحوه کار کردن چیلر خانگی یا مینی چیلر خانگی هیچ تفاوتی با چیلر معمولی ندارد و در این دستگاه کمپرسور (اگر در رابطه با کمپرسور ها اطلاعاتی ندارید می توانید به مقاله کمپرسور چیست مراجعه کنید) ماده مبرد را متراکم می‌کند و به سمت کندانسور می‌فرستد. مبرد ماده‌ای است که جزء یکی از گاز‌های R410A، R134A، R407C، R404A و … بوده و معمولاً در چیلر‌های تراکمی مورد استفاده قرار می‌گیرد. مبردی که به کندانسور وارد می‌شود، از فشار بسیار زیادی برخوردار است. در خصوص طرز کار با چیلر خانگی لازم است بدانید؛ چیلر به دستگاهی گفته می‌شود که از فرایند تبخیر و تقطیر یک مبرد یا یک سرد‌کننده، مثل R410A که در حال گردش بین اجرای چیلر جذبی یا چیلر تراکمی است، استفاده می‌کند تا بتواند حرارت را از یک بخش از دستگاه به بخش دیگر در چرخه انتقال دهد. چیلر خانگی می‌تواند آب را برای مصارف صنعتی یا سرمایش هوای ساختمان سرد و خنک کند. در چیلر خانگی آب سرد شده با استفاده از پمپ و از طریق لوله کشی به واحد‌های توزیع‌کننده هوای سرد، مثل دستگاه هواساز یا فن کویل‌های تعبیه شده در داخل ساختمان ارسال می‌شود. برای اینکه دمای آب سرد در مینی چیلر خانگی حفظ شود، لوله‌های انتقال‌دهنده آب سرد به خوبی عایق کاری می‌شوند تا علاوه بر اینکه از افت راندمان دستگاه جلوگیری شود، این کار مانع از تشکیل یخ خشک یا برفک بر روی دیواره بیرونی لوله‌ها نیز گردد. در کنار سرمایش ساختمان‌ها، آب سرد می‌تواند به عنوان آب خنک‌کننده یک دستگاه در فرایند‌های صنعتی هم مورد استفاده قرار بگیرید. در سیستم چیلر خانگی آب سرد در یک مدار بسته جریان دارد. مدار بسته به مداری گفته می‌شود که در آن، آب داخل کویل‌ها و لوله‌ها جریان داشته باشد و برای تبخیر آب، راهی وجود نداشته باشد. برای اینکه طرز کار با چیلر خانگی را بهتر متوجه شوید، دو دستگاه چیلر خانگی کوچک سرمایشی یا مینی چیلر خانگی و پکیج گرمایشی را در نظر بگیرید. یک سیستم گرمایشی و سرمایشی ساختمان از کنار هم قرار گرفتن این دو دستگاه تشکیل می‌شود. هنگامی که این دو دستگاه در کنار یکدیگر قرار دارند، آب سرد و گرم از طریق آن‌ها به فن کویل‌هایی که در اتاق‌ها و سالن‌ها نصب شده است، ارسال می‌شود تا عمل سرمایش و گرمایش هوا به وسیله این فن کویل‌ها انجام شود. هنگامی که در فصل تابستان آب سرد وارد لوله‌های مسی یا کویل دستگاه هواساز یا دستگاه فن کویل می‌شود، دمای کویل را به شدت کاهش می‌دهد و زمانی که هوای دمیده شده به وسیله فن با کویل سرد برخورد می‌کند، خنک شده و در سالن‌ها و اتاق‌ها به در گردش در می‌آید. همین اتفاق در فصل سرما هم پیش می‌آید و این بار با خاموش شدن چیلر خانگی، بویلر موتورخانه یا پکیج ساختمان روشن می‌شود تا آب گرم به فن کویل‌ها فرستاده شود و این بار عمل گرمایش هوا در دستگاه صورت گیرد. چیلر خانگی چگونه کار می کند

سیستم چیلر خانگی دارای چه قطعاتی است؟

اجزای سازنده و قطعات تشکیل‌دهنده چیلر خانگی شامل موارد زیر می‌شود:

بدنه چیلر خانگی

با توجه به اینکه چیلر خانگی در محیط باز مثل پشت بام، تراس یا حیاط منازل نصب می‌شود، لازم است بدنه این سیستم‌ها در مقابل عواملی مانند زنگ زدگی و خوردگی از مقاومت و استحکام بالایی برخوردار باشند، به همین دلیل جنس بدنه چیلر خانگی یا مینی چیلر خانگی معمولاً از نوع ورقه‌های آهنی ضد زنگ تولید می‌شود.

کمپرسور چیلر خانگی

یکی دیگر از قطعات چیلر خانگی کمپرسور آن است که به عنوان قلب تپنده این نوع چیلر‌ها محسوب می‌شود. در چیلر خانگی یا مینی چیلر‌ها معمولاً از کمپرسور‌های اسکرال یا اسکرو استفاده می‌شود، به این علت که آن‌ها دارای توان بیشتر و سروصدای کمتری هستند. مینی چیلر خانگی ممکن است دارای یک یا دو کمپرسور باشند که تعداد این قطعه با توجه به ظرفیت و توان دستگاه تعیین می‌شود. این قطعه در مسیر سیکل تبرید وظیفه تأمین انرژی مورد نیاز برای حرکت مبرد سرد را برعهده دارد. در صورتی که شما بخواهید در پروژه‌های صنعتی که نیاز برودتی محدودی دارند، از سیستم چیلر خانگی استفاده کنید، بهتر است به سراغ انتخاب و خرید مدل‌هایی بروید که دارای کمپرسور‌های پیستونی هستند.

کندانسور چیلر خانگی

در چیلر خانگی کندانسور‌هایی که مورد استفاده قرار می‌گیرند، معمولاً از نوع هوا خنک یا کندانسور هوایی هستند، چراکه این سیستم‌ها در ساختمان‌های مسکونی نصب می‌شوند و مواردی مثل سهولت در نصب، نگهداری و سرویس آن‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است. کندانسور‌های سیستم چیلر خانگی که وظیفه آن‌ها، دفع گرمای بخار خروجی از کمپرسور به هوای محیط مورد نظر است، دارای یک یا چند فن محوری یا کویل هوا خنک هستند. به همین دلیل لازم است، نصب و راه‌اندازی چیلر خانگی در محوطه بیرون از ساختمان صورت گیرد. از آنجایی که سیستم تعبیه شده در مینی چیلر خانگی از نوع هوا خنک یا کندانسور هوایی هستند، وظیفه کندانسور در چیلر خانگی خنک‌سازی دستگاه به کمک جریان هوا است.

فن چیلر خانگی

از دیگر قطعات چیلر خانگی می‌توان به فن این سیستم اشاره نمود. فن‌ها در چیلر‌های خانگی وظیفه به جریان انداختن هوا در اطراف سیستم چیلر‌ها را بر عهده دارد. این قطعات همچنین باعث تکمیل کار کندانسور هم می‌شوند.

شیر انبساط چیلر خانگی

برای کنترل دما و میزان جریان مبرد ورودی به اواپراتور سیستم چیلر خانگی از قطعه‌ای به نام شیر انبساط استفاده می‌شود. شیر انبساط به منظور تعیین دمای آبی که از اواپراتور دستگاه خارج می‌شود، جزء تأثیرگذارترین قطعات چیلر‌های خانگی محسوب می‌شود. علاوه بر این، شیر انبساط چیلر خانگی تنظیم میزان سوپرهیت ایجاد شده در خروجی اواپراتور سیستم را برعهده دارد تا از ورود مایع مبرد به داخل کمپرسور جلوگیری شود. از آنجایی که، یک سیکل تبریدی برای خنک‌سازی هوا در سیستم چیلر خانگی وجود دارد که نقش شیر انبساط در این سیکل، عبور دادن مبرد از قسمت کندانسور چیلر به بخش اوپراتور است.

اواپراتور چیلر خانگی

آخرین قطعه تکمیل‌کننده سیکل تبریدی سیستم چیلر خانگی مربوط به کویل حرارتی اواپراتور می‌شود. این قطعه به فن کویل‌های ساختمان متصل شده و عمل خنک‌سازی را انجام می‌دهد. اواپراتور‌های مینی چیلر خانگی از لوله‌های مسی تشکیل شده‌اند که ضریب انتقال حرارت بالایی دارند. اواپراتور در چیلر خانگی به عنوان یک مبدل حرارتی عمل می‌کند و وظیفه آن تأمین آب سرد مورد نیاز برای فن کویل و مصرف‌کنندگان دیگر است. حرارت آب گرم پس از اینکه وارد اواپراتور می‌شود، به مبرد سرد ورودی انتقال پیدا می‌کند و خنک می‌گردد. اواپراتور چیلر خانگی از نظر ساختمانی و محل قرار‌گیری قطعات سازنده، چیلر خانگی یا مسکونی به دو گروه طبقه‌بندی می‌شوند:
  • چیلر خانگی تک فاز یا یک پارچه؛ در این نوع چیلر خانگی تمام اجزا و قطعات در یک محفظه قرار داشته و چیلر در محل مورد نظر به صورت یکپارچه نصب می‌شود.
  • چیلر خانگی دو فاز یا دو پارچه؛ در این نوع چیلر خانگی، اوپراتور و پمپ در یک محفظه مجزا و مستقل به نام (Pump Box) قرار می‌گیرند که وجود این محفظه از یخ زدن اوپراتور در فصل سرما جلوگیری می‌کند. اما کندانسور و بقیه قطعات چیلر خانگی دو فاز در یک محفظه جدا و بیرون از ساختمان نصب می‌شوند. در این نوع از چیلر‌های خانگی برای اینکه کندانسور بتواند به اوپراتور متصل شود، نیاز به لوکشی از جنس مسی وجود دارد که این کار می‌تواند هزینه زیادی را به همراه داشته باشد.

استفاده از سیستم چیلر خانگی می‌تواند چه مزایا و معایبی را به همراه داشته باشد؟

اگر می‌خواهید با مزایا و معایب چیلر خانگی آشنا شوید، بهتر است موارد زیر را به خاطر بسپارید: مزایا استفاده از چیلر خانگی
  1. برای تمام شهر‌ها استفاده از چیلر خانگی مناسب بوده و این سیستم‌ها با بیشتر اقلیم‌های آب و هوایی کشور سازگاری دارند. از آنجایی که در مناطق مرطوب به دلیل رطوبت بالای هوا، نمی‌توان از کولر‌های آبی استفاده نمود؛ نصب چیلر خانگی در منازل مسکونی و محیط‌های کوچک می‌تواند انتخاب مناسبی باشد، چون این سیستم‌ها هوای مرطوبی تولید نمی‌کنند.
  2. با توجه به اینکه چیلر خانگی به صورت سیستم هوا خنک طراحی و تولید شده است، این دستگاه نیاز به آب نداشته و خرید آن بسیار مقرون به صرفه خواهد بود، این در حالی است که استفاده از کولر‌های آبی باعث مصرف زیاد آب و برق می‌شود، بنابراین در مناطق گرم و خشک که مشکل کمبود آب وجود دارد، بهتر است منازل مسکونی از چیلر خانگی استفاده کنند. این سیستم همچنین باعث صرفه‌جویی در مصرف برق می‌شود.
  3. نصب و به کار‌گیری سیستم چیلر خانگی در منزل نیاز به کانال کشی و صرف هزینه‌های زیاد ندارد.
  4. شما می‌توانید با خرید این دستگاه سرمایش و گرمایش منزل خود را به راحتی تأمین کنید؛ چراکه چیلر خانگی در تمام فصول سال هم برای سرما و هم برای گرما استفاده می‌شود.
  5. با نصب و راه‌اندازی چیلر خانگی دیگر نیازی نیست به فکر خرید تجهیزات اضافه‌تر نظیر هواساز و برج خنک‌کننده یا (cooling tower) برای منزل خود باشید.
  6. این سیستم برای نصب در محل قرارگیری خود محدودیت خاصی ندارد و شما می‌توانید آن را بر روی پشت بام، در حیاط خلوت یا در تراس و بالکن منزل خود به راحتی نصب کنید، در حالی که کولر‌های آبی برای نصب حتماً باید بر روی پشت بام قرار بگیرند تا عملکرد مطلوبی را از خود نشان دهند.
  7. عدم اشغال فضا، عدم نیاز به موتورخانه، انعطاف‌پذیری بالا، طراحی و تولید در ظرفیت‌های متعدد، قیمت مناسب و راندمان کاری بالا از دیگر مزیت‌های استفاده از چیلر خانگی هستند.
اما با تمام مزایایی که استفاده از مینی چیلر خانگی دارند، این سیستم‌ها نیز از معایبی برخوردار هستند که به صورت زیر است:
  • چیلر خانگی دارای ظرفیت سرمایشی محدودی است، بنابراین برای هر فضایی با هر ابعادی مناسب نبوده و به همین علت حتماً باید قبل از انتخاب و خرید آن‌ها با یک کارشناس باتجربه مشورت کنید.
  • هزینه نصب، سرویس و نگهداری چیلر خانگی همانند سیستم‌های سرمایشی دیگر بالا است، چراکه این دستگاه‌ها برای انجام تعمیرات نیاز به دانش بیشتری دارند و فقط یک متخصص کاربلد می‌تواند راه‌اندازی و تعمیر آن‌ها را انجام دهد.

گرمایش چیلر خانگی چگونه انجام می‌شود؟

هنگام خرید چیلر خانگی یکی از سؤالات رایج این است که گرمایش چیلر خانگی چگونه صورت می‌گیرد؟ در پاسخ به این سؤال باید بگوییم: چیلر خانگی علاوه بر سرمایش می‌تواند گرمایش هم تولید کند، اما این امر توجیه اقتصادی و فنی ندارد. در صورتی که چیلر خانگی به صورت هیت پمپ طراحی و تولید شده باشد، می‌تواند گرمایش را هم برای محیط مورد نظر خود تأمین کند، اما از لحاظ میزان مصرف برق و استهلاک بالای دستگاه، سازندگان چیلر خانگی از این مسأله خودداری می‌کنند. راه‌اندازی چیلر خانگی برای تولید گرمایش به این صورت است که با طراحی هیت پمپ در سیستم چیلر خانگی، دو منبع آب سرد و آب گرم به طور جداگانه و مستقل در دستگاه تعبیه می‌شود. می‌توان آب گرم تولید شده را به صورت مستقیم به فن کویل‌های دستگاه ارسال کرد یا اینکه به صورت مجزا یک سیستم گرمایش از کف را برای آن در نظر گرفت. علاوه بر این، لازم است کمپرسور سیستم چیلر خانگی در فصل سرد سال برای تولید آب گرم روشن باشد که این امر باعث مصرف بالای برق در زمستان و تابستان می‌شود. نکته مهم دیگری که باید به آن توجه کنید، این است که گرمای هیت پمپ‌ها در سیستم چیلر خانگی در مقایسه با پکیج یا موتورخانه چندان جالب نیست و بهتر است در شهر‌هایی که زمستان سختی ندارند، مثل مناطق جنوبی کشور، از سیستم گرمایش چیلر خانگی استفاده شود. برای مناطق شمالی و مرکزی کشور نیز پیشنهاد می‌شود، اگر بخواهید راه‌اندازی چیلر خانگی که دارای سیستم سرمایش و گرمایش باشد، را به صورت جداگانه انجام دهید، حتماً برای انتخاب و خرید نمونه مناسب چیلر خانگی با یک شرکت متخصص یا یک کارشناس باتجربه در زمینه تهویه مشورت کنید. به این وجود، یادتان باشد برای استفاده از گرمایش چیلر خانگی برای محیط مورد نظر، نیاز است که این دستگاه به یک منبع جریان آب گرم متصل شود که پکیج‌های خانگی یا بویلر‌های گاز سوز می‌توانند این جریان آب گرم را برای چیلر خانی فراهم کند، بدون اینکه نیاز باشد دستگاه جدیدی برای مینی چیلر خانگی یا آپارتمانی خود خریداری شود. در هنگام گرمایش چیلر خانگی عمل گرم‌سازی محیط تنها با استفاده از فن کویل‌ها صورت می‌گیرد. چگونه دمای سیستم چیلر خانگی را تنظیم کنیم

چگونه دمای سیستم چیلر خانگی را تنظیم کنیم؟

برای تمام چیلر‌هایی که کاربرد‌های تهویه مطبوع دارند، مثل چیلر خانگی، معمولاً دمای ورودی و خروجی آب چیلر بر اساس استاندارد AHRI مشخص می‌شود، به این صورت که دمای آب ورودی به چیلر یعنی آب برگشتی از ساختمان، معادل 12 درجه سانتیگراد و دمای آب خروجی از چیلر یعنی آب ارسالی به ساختمان، در حدود 7 درجه سانتیگراد است. با توجه به اینکه در قسمت دیتا شیت کاتالوگ تولید‌کنندگان فن کویل سیستم چیلر خانگی، دمای آب ورودی به فن کویل 7 درجه سانتیگراد و دمای آب خروجی از فن کویل معادل 12 درجه سانتیگراد، به عنوان مبنای طراحی و اعلام ظرفیت قید شده برای چیلر خانگی در نظر گرفته شده است. همچنین باید به این نکته توجه داشته باشید که تنظیم دمای داخل ساختمان با تغییر دمای آب خروجی از چیلر خانگی، انجام نمی‌شود، بلکه شما می‌توانید دمای محیط را با نصب یک ترموستات اتاقی و اتصال آن به فن کویل، در محدوده مورد نظر ثابت نگه دارید، به گونه‌ای که هنگام بالاتر رفتن دمای اتاق از دمای تنظیم شده در سیستم چیلر خانگی، فن کویل دستگاه روشن شود و تا زمانی که دمای اتاق به دمای تنظیم شده، نرسیده باشد، همچنان روشن باقی بماند. بعد از اینکه دمای اتاق پایین آمد تا جایی که اگر از دمای تنظیم شده عبور کرد، فن کویل دستگاه خاموش شود، بنابراین تنظیم دمای اتاق با کنترل کارکرد فن کویل چیلر خانگی یعنی خاموش و روشن کردن فن کویل به راحتی امکان‌پذیر خواهد بود. البته، در فن کویل‌هایی که دارای فن اینورتر دار هستند، کنترل فن کویل به وسیله تغییر سرعت چرخش فن صورت می‌گیرد. برای اینکه بتوانید فن کویل را روشن و خاموش کنید، نقطه دمایی تعریف شده‌ای در مینی چیلر خانگی وجود دارد که قابل تنظیم است، بنابراین بعد از تنظیم دمای مورد نظر برای اتاق می‌توانید ترموستات را به صورتی تنظیم کنید که فن کویل تا یک درجه زیر دمای تنظیم شده روشن بماند و بعد از خاموش شدن، تا زمانی که دمای اتاق به یک درجه بالاتر از دمای تنظیم شده نرسیده است، فن کویل روشن نشود. استفاده از دمای آب پایین‌تر از 7 درجه سانتیگراد در فن کویل‌ها بدون اینکه دبی آب در هنگام گردش تغییر کند، به معنای افزایش ظرفیت برودتی فن کویل است، از طرف دیگر تولید چنین دمایی بدون اینکه دبی آب در هنگام گردش تغییر کند، به منزله به کار‌گیری چیلری بزرگ‌تر و با مصرف برق بیشتر خواهد بود، بنابراین استفاده از آب سرد با دمای کمتر از 7 درجه سانتیگراد برای مصارف تهویه مطبوع از جمله منازل مسکونی، هیچ گونه توجیه اقتصادی ندارد.

نحوه نصب و راه اندازی چیلر خانگی چگونه است

نحوه نصب و راه‌اندازی چیلر خانگی چگونه است؟

محل قرار‌گیری و نصب مینی چیلر خانگی می‌تواند در تراس، حیاط یا بر روی پشت بام و … انجام شود، اما انتخاب محل مناسب برای نصب سیستم چیلر خانگی به عوامل مختلفی نظیر دسترسی راحت، سلیقه کاربر و … بستگی دارد. محل نصب چیلر‌های خانگی باید به صورتی انجام شود که سیستم تهویه هوا بهترین عملکرد را داشته باشد و اگر امکان دارد، جهت قرارگیری کندانسور و خروج هوا با باد‌های منطقه‌ای هم جهت و هم راستا باشد. البته لازم است، هنگام راه‌اندازی چیلر خانگی رعایت حال همسایگان را هم مدنظر داشته باشید تا دستگاه و هوای گرم خروجی باعث مزاحمت آن‌ها نشود. در جهت حفظ بهره‌وری سیستم، نباید چیلر خانگی در معرض تابش مستقیم خورشید قرار گیرد. علاوه بر این، یکی از موارد مهم در هنگام نصب چیلر خانگی این است که برای تعمیر و سرویس این دستگاه، امکان دسترسی برای تعمیرکار هم وجود داشته باشد. در فصل سرد سال یا زمان تعمیر برای تخلیه آب اواپراتور، لازم است یک کف‌شوی در نزدیکی چیلر خانگی وجود داشته باشد. یک راهکار مناسب به منظور کاهش طول لوله کشی چیلر‌های خانگی به فن کویل این است که نصب و راه‌اندازی چیلر خانگی را در تراس یا بالکن منزل انجام دهید. این روش در آپارتمان‌های مسکونی که می‌خواهند از مینی چیلر خانگی استفاده نمایند، بسیار کاربردی خواهد بود. با کاهش طول لوله‌ها، مسیری که لوله‌ها در معرض محیط بیرون قرار می‌گیرند هم، کوتاه‌تر شده و این کاهش طول مسیر، باعث انتقال کمتر حرارت از لوله‌ها و در نتیجه کاهش اتلاف انرژی حرارتی می‌شود. در صورتی که فضای تراس یا بالکن منزل برای نصب و راه‌اندازی چیلر خانگی کافی نباشد یا در هنگام نصب دستگاه، دیگر فضای مفیدی برای استفاده از تراس وجود نداشته باشد، یا حتی اگر صدای سیستم چیلر خانگی باعث آزار و اذیت ساکنان منزل شود، بهتر است محل قرار‌گیری چیلر خانگی به پشت بام منتقل گردد. فراموش نکنید که اگر قرار است نصب و راه‌اندازی چیلر خانگی در تراس یا بالکن انجام شود، باید جریان هوای کافی در این مکان وجود داشته باشد، پس بهتر است مینی چیلر خانگی به صورتی در تراس یا بالکن قرار گیرد که کندانسور و محل خروج هوا به صورت افقی قرار گیرند.

هنگام خرید سیستم چیلر خانگی دانستن چه نکاتی مهم و ضروری است؟

هنگام خرید سیستم چیلر خانگی دانستن چه نکاتی مهم و ضروری است در صورتی که قصد خرید سیستم چیلر خانگی را برای منزل مسکونی یا حتی محیط کار خود دارید، بهتر است به نکاتی که در ادامه آن‌ها را برایتان بیان می‌کنیم، توجه کنید تا بتوانید یک دستگاه مناسب را انتخاب نمایید:

به میزان مصرف برق در چیلر خانگی توجه کنید.

در هنگام انتخاب و خرید سیستم چیلر خانگی لازم است بدانید، به هر اندازه که توان چیلر خانگی بالاتر باشد، به همان اندازه میزان مصرف برق این دستگاه هم افزایش پیدا خواهد کرد، اما در ظرفیت یکسان، به ترتیب مصرف برق چیلر خانگی مدل آبی، چیلر خانگی مدل تبخیری و چیلر خانگی مدل هوایی افزایش می‌یابد که در این میان، میزان برق مصرفی چیلر خانگی آبی نسبت به دو مدل دیگر کمتر است، آن هم به دلیل عدم وجود فن در بخش کندانسور دستگاه. در چیلر خانگی مدل هوایی به دلیل استفاده از تعدادی فن در جهت خنک کردن مبرد، معمولاً مصرف برق افزایش پیدا می‌کند تا حدی که در برخی موارد لازم است بار برودتی دستگاه زیاد شود. در مناطق شهری امکان اینکه برق چیلر خانگی مدل هوایی تأمین شود، وجود ندارد و لازم است قبل از اقدام برای خرید این مدل از انواع چیلر خانگی نسبت به میزان برق مصرفی دستگاه و میزان قابل ارائه در منطقه، اطلاعات لازم را به دست‌آورید.

به میزان و اندازه مصرف آب در سیستم چیلر خانگی توجه کنید.

در سیستم چیلر خانگی مدل آبی و مدل تبخیری بخشی از آب در گردش داخل کندانسور تبخیر یا مصرف می‌شود، لذا در مکان‌هایی که دسترسی به آب مشکل باشد، لازم است برای خرید چیلر خانگی، مدل هوایی این دستگاه را انتخاب کنید که در بخش کندانسور مصرف آب چندانی ندارد.

به هزینه سرویس و نگهداری چیلر خانگی توجه کنید.

در انواع سیستم چیلر خانگی هزینه سرویس و نگهداری مدل هوا خنک نسبت به دو مدل آب و تبخیری بسیار کمتر است، به این دلیل که این مدل از چیلر‌های خانگی، نیاز به سرویس دوره‌ای و نگهداری خاصی ندارند و فقط باید به صورت سالانه کویل‌های این دستگاه را مورد شستشو قرار دهید، اما در چیلر خانگی مدل آبی، چون وجود آب در کندانسور باعث افزایش استهلاک دستگاه می‌شود و نیاز به مواد افزودنی برای کاهش میزان خورندگی و رسوب‌گذاری آب در آن‌ها وجود دارد، هزینه سرویس و نگهداری چیلر خانگی مدل آبی افزایش پیدا می‌کند.

به شرایط آب و هوای منطقه برای خرید چیلر خانگی توجه کنید.

از آنجایی که عملکرد سیستم چیلر خانگی به شرایط آب و هوایی منطقه مورد نظر بستگی دارد، بنابراین اگر ساکن مناطقی با آب و هوای گرم و مرطوب هستید، بهتر است به دنبال خرید چیلر خانگی مدل هوا خنک باشید و از چیلر‌های خانگی مدل آبی و تبخیری استفاده نکنید، چراکه به دلیل رطوبت بالای هوا، عملیات خنک‌سازی آب با استفاده از مدل تبخیری به درستی انجام نمی‌شود و کارایی چیلر خانگی به شدت کاهش پیدا خواهد کرد. اما اگر ساکن مناطقی با آب و هوای گرم و خشک هستید، بهتر است به دنبال خرید چیلر خانگی مدل آبی یا مدل تبخیری باشید و از چیلر‌های خانگی هوایی استفاده نکنید، چراکه در آب و هوای خشک عملیات تبخیر به خوبی انجام شده و آب مورد استفاده در کندانسور دستگاه به خوبی خنک می‌شود.

به نحوه عملکرد چیلر خانگی توجه کنید.

چیلر خانگی مدل آبی نسبت به دیگر انواع از راندمان بالاتری برخوردار است، به این دلیل که از آب برای خنک کردن مبرد استفاده می‌کند، بنابراین شما می‌توانید هنگام خرید چیلر خانگی این مدل را انتخاب کنید که هم توان بالایی دارد و هم ابعاد آن کوچک است.

به قیمت چیلر خانگی توجه کنید.

فاکتور قیمت هنگام خرید سیستم چیلر خانگی یکی از مهم‌ترین عوامل است. قیمت انواع چیلر با توجه به ظرفیت سرمایشی، رامان دستگاه، ابعاد و سایز چیلر، برند شرکت تولید‌کننده، نوع چیلر خانگی و … متفاوت است. شما می‌توانید برای مشاهده قیمت چیلر خانگی در مدل‌های مختلف به فروشگاه اینترنتی تهویه هورسان مراجعه کنید.

برای خرید اینترنتی چیلر خانگی به فروشگاه‌های معتبر مراجعه کنید.

در صورتی که می‌خواهید در منزل و از طریق اینترنت و به صورت غیرحضوری اقدام به خرید سیستم مینی چیلر خانگی نمایید، بهتر است به وب سایت‌ها و فروشگاه‌های آنلاین معتبری مثل تهویه هورسان مراجعه کنید؛ چراکه این فروشگاه همواره تلاش کرده برای رفاه حال شما عزیزان بهترین سیستم‌های چیلر خانگی را از برند‌ها و مارک‌های معروف و شناخته شده در مجموعه خود گردآوری نماید. همچنین شما می‌توانید به راحتی انواع مختلف مینی چیلر خانگی را در فروشگاه  تهویه هورسان مشاهده کنید، مشخصات، ویژگی‌ها و قیمت هر کدام را مقایسه نموده و سپس مدل مناسب خود را انتخاب و ثبت سفارش دهید. در صورتی که برای انتخاب بهترین و مناسب‌ترین چیلر خانگی برای منزل خود مردد هستید و نیاز به مشورت دارید، کارشناسان و متخصصان باتجربه  تهویه هورسان آماده هستند تا شما را راهنمایی کنند. برای خرید اینترنتی چیلر خانگی به فروشگاه‌های معتبر مراجعه کنید

کلام آخر

با توجه به مطالب بیان شده؛ یکی از انواع مناسب سیستم‌های تهویه مطبوع برای منازل مسکونی و محیط‌های کوچک، سیستم چیلر خانگی است که شما را از استفاده هم‌زمان چند اسپلیت، کولر و دیگر وسایل سرمایشی بی‌نیاز می‌کند. با توجه به اینکه این دستگاه دارای قابلیت سرمایش و گرمایش است، انتخاب و خریداری آن برای افرادی که مصرف بهینه برق و راندمان بالای دستگاه و استقلال دمایی در هر قسمت از واحد مسکونی، برایشان اهمیت زیادی دارند، بهترین گزینه خواهد بود. پس اگر به دنبال خرید بهترین سیستم مینی چیلر خانگی متناسب با نیاز خود هستید، یا در مورد خرید این محصول نیاز به راهنمایی بیشتر دارید و می‌خواهید در مورد طرز کار چیلر خانگی، مشخصات، مزایا و معایب چیلر خانگی و قیمت این دستگاه اطلاعات بیشتری کسب کنید، حتماً با مشاوران باتجربه تهویه هورسان در ارتباط باشید.
سوالات متداول
اصلی ترین دلیلی که باعث می شود تا از چیلرخانگی استفاده کنیم این است که به واسطه آن برای محیط های مسکونی و کوچک چیلر خانگی ما را از استفاده اسپلیت، کولر و یا دیگر سیستم های سرمایشیش بی نیاز می کند.

خیر چیلرهای خانگی نیازی به سرویس های دوره ای و یا نگهداری خاصی ندارند و فقط باید به صورت سالانه کویل آن ها شستشو شود که همین موضوع باعث کاهش هزینه شما می شود.

4.9/5 - (16 امتیاز)

اشتراک گذاری مقاله:

اشتراک در
اطلاع از
guest
13 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مهسان
مهسان
1 سال قبل

مقاله مفيدي بود دستتون درد نكنه

امیرعلی
امیرعلی
1 سال قبل

با این حساب خب همه میرن از چیلرخانگی استفاده می کنن که

میلاد
میلاد
1 سال قبل

نکات خوبی رو متوجه شدم من چیلرخانگی رو برای مکان صنعتی در نظر داشتم که فهمیدم اشتباه بوده دستتون درد نکنه

روح الله
روح الله
1 سال قبل

اینکه چیلرهای خانگی قابلیت کنترل دما دارن خیلی موضوع خوبی فکر می کنم

رضایی
رضایی
1 سال قبل

فکر کنم جامع ترین معرفی چیلر خانگی بود دستتون درد نکنه

اشکان
اشکان
1 سال قبل

خیلی مقاله کاملی بود تشکر

حمید
حمید
1 سال قبل

در رابطه خرید چیلر خانگی چطور میتونم مشاوره بگیرم ازتون؟

طاهری
طاهری
1 سال قبل

خرید چیلرخانگی‌ آنلاین دارید؟

ابراهیمی
ابراهیمی
1 سال قبل

مقاله جذابی بود اینکه طرز کار چیلر خانگی هم گفتید مفید بود برام
مرسی ازتون

علیرضا
علیرضا
11 ماه قبل

کاشکی می تونستید قیمت هم برای محصولات داخل سایت بزارید