جستجو کردن
جستجو کردن
جستجو کردن

اگر به دنبال سیستم گرمایشی و سرمایشی رفته باشید، به احتمال زیاد نام داکت اسپلیت را شنیده‌اید و برایتان سوال پیش آمده که داکت اسپلیت چیست؟

در رابطه با پاسخ به این سوال در ادامه اطلاعاتی در اختیارتان قرار خواهیم داد که بتوانید علاوه بر آشنایی با اسپلیت بدانید که آیا این گزینه مناسبی برا شما هست یا نه؟

اسپلیت یا کولر گازی چیست؟

اسپلیت یا کولر گازی که به اسم اختصاصی Split Air Conditioner یکی از محبوب ترین سیستم های تهویه مطبوع طی سال های گذشته تا به امروز در بین مردم جهان است. این سیستم همانطور که در مجله هورسان اشاره کردیم که تفاوتی در اصل بین کولر گازی و اسپلیت نیست و در بین عوام با نام کولر گازی شناخته شده  است؛ یعنی در اصل نام لاتین کولر گازی، اسپلیت است

این سیستم از دو بخش یونیت داخلی و یونیت خارجی تشکیل شده است.

اسپلیت چیست؟

ساختار اسپلیت ها

از جمله ویژگی‌هایی که برای داکت اسپلیت می‌توان در نظر گرفت، این است که این دستگاه می‌تواند برای شما هم سیستم سرمایشی باشد و هم سیستم گرمایشی! یعنی شما می‌توانید هم در فصل تابستان و هم در فصل زمستان از آن استفاده کنید.

در رابطه با ساختار این سیستم باید گفت داکت اسپلیت ها از دو قسمت تشکیل‌شده‌اند که این دو بخش را می‌توان کندانسور و هواساز در نظر گرفت. البته توجه داشته باشید که این بخش‌ها هر کدام از قطعاتی شکل گرفته‌اند. برای مثال باید بدانید که کندانسور از قطعاتی چون کمپرسور، پروانه، فین و دینام تشکیل شده و از آن طرف هواساز تشکیل شده از سینی، کویل، اواپراتور، پروانه و دینام است. همان‌طور که مشاهده کردید، برخی از قطعات در هر دو بخش دیده می‌شوند.

باید متذکر شد که هواساز اسپلیت به صورت توکار مورد استفاده قرار می‌گیرد و بر روی سقف نصب می‌شود. طرز کار این بخش به این صورت است هوا را به سبب کانال‌کشی که برای آن انجام شده به داخل اتاق‌ها و دیگر مکان‌ها هدایت می‌کند.

دقت داشته باشید که داکت اسپلیت در راستای خنک‌کنندگی، شبیه به اسپلیت ها و کولرهای گازی عمل می‌کند؛ اما برای گرم کردن محیط از گردش و جریان آب استفاده می‌شود. همچنین باید بدانید که داکت اسپلیت در انواع گوناگونی طراحی شده که در ادامه به بررسی آن‌ها نیز خواهیم پرداخت.

انواع اسپلیت:

با توجه به ماهیت کارکرد اسپلیت که از سیکل تبرید تراکمی DX (انبساط مستقیم) بهره می گیرد از دو بخش یونیت داخلی و یونیت خارجی تشکیل شده ، که یونیت خارجی شامل (کمپرسور، کندانسور و شیر انبساط ) بوده و یونیت داخلی آن شامل اواپراتور (شیر انبساط در برخی از مدل ها نیز در یونیت داخلی تعبیه می گردد) در واقع انواع اسپلیت برحسب انواع یونیت داخلی آن طبقه بندی می گردد.

  1. دیواری
  2. کانالی
  3. کاستی چهارطرفه
  4. زمینی ایستاده

همچنین بسته به نوع کمپرسور که دور ثابت (ON/OFF) یا دور متغییر (DC Inverter) میباشد.

نوع اسپلیت می تواند دور ثابت (معمول) یا اینورتر (کم مصرف) باشد. شایان ذکر است مزایای اسپلیت اینورتر نسبت به معمول به شرح ذیل می باشد.

  • کاهش مصرف انرژی و هزینه آن حداکثر (تا 50 درصد به شرط طراحی و اجرای صحیح و انتخاب درجه حرارت مناسب برای فضا).
  • حذف آمپراژ استارت و عدم ایجاد شوک به شبکه برق ساختمان در دستگاه های اینورتر.
  • قابلیت کارکرد در دمای 10-  در زمستان.
  • کاهش مدت زمان رسیدن به نقطه آسایش.

داکت اسپلیت چیست؟

داکت اسپلیت یا داکت اسپیلت نیز یکی دیگر از سیستم های تهویه مطبوع است که هم بخش سرمایش یک ساختما را بر عهده میگیرد و هم بخش گرمایش که در ادامه به تفاوت های اسپلیت یا گولر گازی و داکت اسپلیت آشنا خواهیم شد.

داکت اسپلیت چیست؟

داکت اسپلیت نیز همانند اسپلیت از دو بخش هواساز و کندانسور تشکیل شده که هر کدام از این یونیت ها خود متشکل از :

کندانسور داکت اسپلیت:

  • فین
  • کمپرسور
  • پروانه
  • دینام

هواساز داکت اسپلیت:

  • سینی
  • کویل
  • دینام
  • اواپراتور
  • فیلتر
  • پروانه

نحوه کارکرد داکت اسپلیت

داکت اسپلیت برای سرمایش یا خنک کردن محیط از ساختاری کاملا مشابه اسپلیت یا کولر گازی استفاده میکند یعنی کندانسور توسط یک لوله مسی به هواساز یا یونیت داخلی وصل شده و هوای سردی که توسط گاز مبرد 22R یا 410R در مدل اینورتور تولید میشود، انتقال میدهد و در این بخش یونیت داخلی هوای سرد را از میان فیلترها عبور میدهد و از طریق کانال به محیط منتقل میکند.

انواع داکت اسپلیت

انواع داکت اسپلیت را می‌توان دو نوع اینورتر و معمولی دانست. دقت داشته باشید که ویژگی و خصوصیات در نظر گرفته شده برای هر یک از انواع متفاوت است و به دستگاه کارایی متفاوتی بخشیده که در ادامه خواهیم گفت.

نوع اینورتر: در مدل اینورتر، یک موتور قرار گرفته که این موتور به صورت متغیر و با سرعت بالا کار می‌کند و همین موضوع سبب شده که کارکرد دستگاه افزایش پیدا کند و در مدت زمان کوتاه‌تری محیط را خنک یا گرم کند. همچنین باید متذکر شد که انرژی مصرفی برای این مدل از اسپلیت نیز کمتر است و یک انتخاب خوب به نظر می‌رسد.

منظور از عملکرد متغیر موتور این است که دستگاه با توجه به دمای محیط دور موتور را تنظیم می‌کند. برای مثال اگر دما در محیط کم باشد و سرما به خوبی تامین شده باشد، دور موتور کم می‌شود و در شرایط برعکس موضوع متفاوت خواهد بود.

نوع معمولی: در نوع معمولی از داکت اسپلیت، یک موتور ثابت مورد استفاده قرار گرفته و از همین جهت موتور با یک سرعت ثابت فعالیت خود را انجام می‌دهد؛ بنابراین باید گفت طرز کار دستگاه بر عهده شما خواهد بود؛ یعنی زمانی که محیط خنک است، شما باید خودتان دستگاه را خاموش کنید و جایی که گرم است، برعکس. از همین جهت مصرف انرژی این دستگاه بیشتر می‌شود و هزینه بیشتری را برای شما به همراه خواهد داشت.

مزیت‌های استفاده از داکت اسپلیت

ویژگی‌های اسپلیت به گونه‌ای است که مزیت‌های بسیاری را به این دستگاه بخشیده و افراد بسیاری در حال استفاده از آن هستند. در ادامه به مزیت‌های این دستگاه خواهیم پرداخت تا از آن‌ها مطلع شوید.

  • از جمله دلایل استفاده از اسپلیت که به نوعی مزیت آن نیز به حساب می‌آید؛ کارایی بالا نسب به قیمت است.
  • مورد دوم، استفاده از فیلتر در ساختار دستگاه به نظر می‌رسد که هوای مطبوع و تمیزی را در اختیار شما قرار می‌دهد.
  • استفاده از این سیستم می‌تواند برای شما هوای گرم و سرد را تامین کند؛ بنابراین دیگر نیازی به خرید دو سیستم جداگانه نیست.
  • راندمان در نظر گرفته شده برای داکت اسپلیت ها در مقایسه با دیگر سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی بیشتر است و از همین جهت استفاده از آن به صرفه‌تر به نظر می‌رسد.

معایب در نظر گرفته شده برای داکت اسپلیت

لازم است که بدانید داکت اسپلیت ها در کنار مزایای بسیاری که دارند، از معایبی نیز برخوردار هستند. در ادامه به بررسی معایب آن نیز خواهیم پرداخت تا شما در زمان خرید این محصول، از تمام ویژگی و موارد مربوط با آن مطلع باشید.

  • از جمله معایب در نظر گرفته شده برای این دستگاه، می‌توان به ترموستاتی اشاره کرد که بر روی دستگاه تعبیه شده. این قطعه دمای بزرگ‌ترین محیط را اندازه‌گیری می‌کند و بر اساس آن دور موتور تنظیم می‌شود.
  • از دیگر معایب آن می‌توان به ضعیف بودن سیستم گرمایشی اشاره داشت؛ یعنی اگر شما در محیطی زندگی می‌کنید که سرد است، مجبور به استفاده از سیستم گرمایشی دیگری چون پکیج یا موتورخانه نیز می‌شوید.
  • برخی از مدل‌های این دستگاه در زمان فعالیت از خود سروصدای زیادی تولید می‌کنند. البته این مشکل در مدل‌های جدید برطرف شده و شما می‌توانید به راحتی و با خیال راحت از چنین دستگاهی استفاده کنید.

اکنون شما می‌توانید پس از بررسی‌های لازم برای خرید این محصول اقدام کنید. البته پیش از انجام چنین کاری، در رابطه با نرخ قیمت و مرکز فروش محصول در تهران نیز اطلاعاتی را به دست آورید تا در انتخابتان مشکل و پشیمانی پیش نیاید.

مقایسه اسپلیت (کولر گازی) با کولر آبی

خرید اسپلیت

همانطور که اشاره کردیم اسپلیت ها یا گولرهای گازی امروزه طرفدارن زیادی دارند و به دلایل امکاناتی که دارند بیش از گذشته مورد استفاده قرار میگیرند ولی هنوز به علت تفاوت قیمت با کولرهای آبی شاید بعضی کولر آبی را ترجیح دهند.

اولین تصویری که شاید از کولر گازی در ذهن مردم شکل گرفته مصرف زیاد برق است.

ولی با خلق کولر گازی های اینورتر هم مشکل صدا در اسپلیت ها حل شد و هم مصرف انرژی؛ چرا که گفتیم تکنولوژی با این صنعت اجین شده و به شدت در این حوزه تاثیرگذار بوده.

تفاوت های اصلی کولر گازی (اسپلیت) با کولر آبی عبارتند از:

  1. کولر آبی فقط سرمایش را تامین میکند ولی کولر گازی علاوه بر سرمایش میتواند در فصل سرما بخش گرمایش را نیز بر عهده بگیرد.
  2. کولر آبی صرفا رطوبت زنی میکند ولی کولر گازی با تصفیه هوا و ضد عفونی کردن آن توسط فیلترها هوای سالمی در محیط ایجاد میکند.
  3. قیمت کولر گازیز به مراتب بیش تر از کولرهای آبی است.

مقایسه اسپلیت با کولر گازی پنجره ای

  • اولین و یکی از اصلی ترین تفاوت های کولر گازی پنجره ای  با اسپلیت های امروزی مصرف برق است که با یک حساب کتاب ساده میتوان متوجه شد که مصرف برق اسپلیت بهینه تر از کولر گازی پنجره ای است.
  • از لحاظ میزان زاندمان یا بازدهی هم اسپلیت رتبه بالاتری نسبت به کولر گازی پنجره ای دارد چرا که اسپلیت ظرفیت تامین چندین فضا به صورت همزمان را دارد ولی کولر گازی پنجره ای فقط میتواند یک اتاق را تامین کند.
  • از لحاظ زیبایی و اشغال فضا باز هم اسپلیت بیشتر مورد پسند افراد واقع میشود و تمایل بیشتری به نصب اسپلیت وجود دارد. چرا که هم فصای کمتری را اشغال میکند و هم زیبایی بیشتری به محیط میدهد.
  • اما نصب کولر گازی پنجره ای ساده تر از اسپلیت است چرا که شما فقط باید یک آدم آچار به دست باشید تا با یک اندازه گیری ساده این سیستم را نصب کنید ولی برای نصب اسپلیت حتما نیاز به یک متخصص دارید

شاید به دنبال این باشید که بهترین اسپلیت یا بهترین برند را انتخاب کنید. و در ویدیو بالا تعدادی از برندهای برتر اسپلیت را با هم بررسی کردیم ولی شما باید در ابتدا نیاز خود را بررسی کنید و بعد از آن نسبت به نیازتان به دنبال سیستمی مناسب با شرایط خود باشید.

در نتیجه، متوجه میشویم که برای انتخاب اسپلیت حتما باید با یک کارشناس زبده مشاوره کنید و تیم کارشناسی ما در هورسان آماده خدمت رسانی به شما دوستان عزیز است.

کولر گازی در اصل همان اسپلیت است و تفاوتی ندارند اساسا و در بین مردم معمولا این دستگاه را با نام کولر گازی میشناسند.

مزایا:  1-در سیستم اسپلیت، شما توانایی کنترل دما در هر بخش را به صورت جداگانه دارید. 2-در مصرف برق بر خلاف بعضی از سیستم ها بهینه تر عمل میکند.

معایب:  1-در محیط ای بززرگ نیاز به تعداد بالایی یونیت داخلی است. 2-فاصله بین یونیت داخلی و خارجی باید رعایت شود و گرنه افت فشار بوجود میآید. 3-هوای تازه در فرآیند اسپلیت وجود ندارد.

شما باید هنگام خرید کولر گازی به مواردی همچون نوع کاربری، متراژ محیط، مقرون به صرفه بودن، برق مصرفی و عوامل بسیار دیگر دقت کنید که در نهایت مشاوره امری بسیار مهم برای در نظر گرفتن تمام عوامل است.

اشتراک در
اطلاع از
guest
5 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
محمد فدوی
محمد فدوی
2 سال قبل

سلام این سیستم اینورتر یعنی چی؟

هستی
هستی
2 سال قبل

سلام روزتون بخیر الان تو این شرایط شما پیشنهاد چه برندی رو میدید؟

حمید
حمید
2 سال قبل

با توجه به این همه قابلیتی که شما برای خرید کولرگازی نوشتید واقعا خیلی ادم باید خسیس باشه کولر آبی بخره