جستجو کردن
جستجو کردن
جستجو کردن

آموزش مرحله به مرحله نصب اسپیلت

آموزش قدم به قدم نصب اسپلیت

در این مقاله قصد داریم  به شما نصب یونیت های داخلی و خارجی اسپیلت را آموزش دهیم  در این نوشته سعی شده مطالب به صورت گویا برای عموم افراد باشد . در نظر داشته باشید برای خارج نشدن دستگاه از گارانتی ؛ نصب،  باید توسط کارشناس مورد تایید شرکت صورت پذیرد.

1 – نصب یونیت داخلی

برای نصب یونیت داخلی،  مکانی بدون مانع روی دیوار داخلی خود انتخاب کنید.

مرحله اول نصب اسپلیت

برای اتصال  لوله ها از یونیت داخلی به یونیت بیرونی باید یک سوراخ روی  دیوار ایجاد کنید، پس مطمئن شوید که مکانی که انتخاب می کنید این امکان را به شما می دهد.

برای عملکرد بهتر ، مکانی  دور از نور مستقیم خورشید و منابع گرما انتخاب کنید. دستگاه را در فاصله 7 فوتی (2.1 متری) از زمین قرار دهید و مطمئن شوید  که حداقل 6 تا 12 اینچ (15 تا 30 سانتی متر) فضای باز در هر طرف  برای  جریان هوا وجود داشته  باشد

یونیت داخلی  را حداقل 3.3 فوت (1.0 متر) دورتر از آنتن‌ها و برق یا خطوط اتصالی که برای تلویزیون، رادیو، سیستم‌های امنیتی خانه، یا تلفن استفاده می‌شود، نصب کنید. سر و صدای الکتریکی ناشی از این منابع می تواند باعث ایجاد مشکلاتی در عملکرد دستگاه تهویه مطبوع شما شود.

از نصب در مکان هایی که ممکن است گاز نشت کند یا غبار نفت یا گوگرد وجود دارد خودداری کنید. اکثر اسپیلت ها دار ای  ریموت کنتل های بی سیم هستند   تا بتوانید به راحتی آنها را روشن یا خاموش کنید و حتی اگر روی دیوار نصب شده باشند، دما را تنظیم کنید.

2 – صفحه نصب را به دیوار داخلی محکم کنید.

مرحله دوم نصب اسپلیت

صفحه نصب را روی دیواری که می خواهید یونیت داخلی نصب کنید، نگه دارید. از یک تراز استفاده کنید تا مطمئن شوید که کاملا افقی است .

توجه کنید که  اگر یونیت داخلی تراز نباشد بر روی عملکرد آن تاثیر منفی خواهد داشت هم تراز کردن در مکان هایی که مشکلات نصب وجود دارد به تجربه های نصب نیاز دارد

از یک مداد برای علامت گذاری محل سوراخ های پیچ استفاده کنید، صفحه را بردارید، سپس یک سوراخ در دیوار ایجاد کنید که در آن  پیچ قرار می گیرد. صفحه را طوری قرار دهید که با سوراخ ها مطابقت داشته باشد، رول پلاک  را در سوراخ ها قرار دهید و صفحه را با پیچ های ضربه ای روی دیوار محکم کنید.

3 – یک سوراخ 3 اینچی (7.6 سانتی متری) روی دیوار ایجاد  کنید تا بتوانید لوله ها را به بیرون بفرستید

مرحله سوم نصب اسپلیت

یک علامت در مرکز سوراخ در صفحه نصب ایجاد کنید. برای اطمینان از زهکشی کافی، از یک گرد بر  برای ایجاد یک سوراخ روی  دیوار استفاده کنید.

قبل از سوراخ کردن یا بریدن سوراخ، مطمئن شوید که پشت دیوار هیچ لوله یا سیمی وجود ندارد. این قسمت به تخصص و ابزار نیاز دارد که کارشناسان نصب ما با استفاده از تجهیزات مخصوص  این کار را  برای شما  انجام می دهند.

4 – اتصالات الکتریکی یونیت داخلی را بررسی کنید

مرحله چهارم نصب اسپلیت

پنل جلوی یونیت تهویه مطبوع را بلند کرده و درپوش را بردارید. اطمینان حاصل کنید که سیم های کابل به پایانه های پیچ وصل شده اند و سیم کشی با نمودار ارائه شده با دستگاه مطابقت دارد.

5 – لوله ها و کابل ها را از سوراخ دیوار عبور دهید، سپس آنها را به دستگاه وصل کنید.

مرحله پنجم نصب اسپلیت

لوله‌های مسی، کابل برق و لوله تخلیه را با نوار برق محکم کنید. برای اطمینان از نگرفتن لوله  درین (تخلیه آب)، لوله تخلیه را در پایین قرار دهید. لوله‌ها و کابل را از سوراخ دیوار عبور دهید، سپس آن‌ها را طبق دستورالعمل روی نقاط مشخص شده در یونیت داخلی محکم کنید. هر خط از قبل عایق شده است، بنابراین لازم نیست نگران اضافه کردن عایق اضافی باشید.

البته که اگر دستگاه شما عایق نیاز داشت کارشناسان  ما عایق مناسب لوله های دستگاه شمارا تهیه  و نصب میکنند تمام تلاش خود را بکنید تا میزان خم شدن لوله ها و کابل را به حداقل برسانید تا مطمئن شوید که دستگاه به خوبی کار می کند. این خم ها روی عملکرد دستگاه شما تاثیر گذار است در واقع هر خم معادل اضافه کردن به طول لوله است که با فرمول محاسبه می شود!

مطمئن شوید  که لوله  درین ( تخلیه  آب ) اجازه می دهد تا آب در محل مناسب تخلیه شود. برای اطلاعات بیشتر به دفترچه راهنمای همراه کیت خود مراجعه کنید.

6 – یونیت داخلی را روی صفحه نصب محکم کنید

مرحله ششم نصب اسپلیت

برای اتصال کولر گازی به دیوار، کافی است اتصالات مادگی پشت دستگاه را با اتصالات نری روی صفحه نصب تراز کنید( روی ریل صفحه نصب جا انداخته شود ) و محکم فشار دهید تا دستگاه در جای خود محکم شود. اطمینان حاصل کنید که دستگاه 2-3 درجه به عقب متمایل می شود تا آب بتواند از لوله تخلیه خارج شود. هنگامی که اتصالات را ایمن می‌کنید، به کمک نیاز دارید دستگاه را در جای خود نگه دارد.

7 – نصب یونیت خارجی

یونیت بیرونی را در منطقه ای خفه ، با گرد و غبار  و یا گرم قرار ندهید.

مرحله هفتم نصب اسپلیت

سوراخی را که از نصب یونیت داخلی ایجاد  کرده اید را  پیدا کنید و یونیت بیرونی را در فاصله 50 فوتی (15 متری) قرار دهید تا لوله و کابل به راحتی وصل شوند. مکانی را انتخاب کنید که حداقل 12 اینچ (30 سانتی متر) فضای اطراف آن را خالی باشد  تا از عملکرد مناسب اطمینان حاصل شود.

در صورت امکان، مکان سایه‌داری را انتخاب کنید  و یا سایه بان  برای آن تهیه کنید زیرا  تابش مستقیم آفتاب باعث گرمای زیاد و سوختن  خازن های یونیت شما می شود  .

هم چنین حواستان به شاخ برگ درخان نیز باشد که باعث جلوگیری از عملکرد کامل دستگاه شما می شود مطمئن شوید که هیچ آنتنی از رادیو یا تلویزیون در 10 فوت (3.0 متر) کندانسور در فضای باز نباشد.

8 – در صورت نصب بر روی زمین  ابتدا یک پد بتنی روی زمین نصب کند

مرحله هشتم نصب اسپلیت

 

یونیت خارجی را مستقیماً روی زمین قرار ندهید، زیرا سنگین است و می تواند روی خاک یا سنگ جابجا شود. نصب کندانسور روی یک پد بتنی ضروری است . پد را در جایی که می‌خواهید دستگاه را نصب کنید قرار دهید و از یک تراز استفاده کنید تا مطمئن شوید که صاف و یکدست است.

نکته: بالشتک بتنی را طوری قرار دهید که به اندازه کافی بلند باشد تا یونیت خارجی را  را از هرگونه آبی که ممکن است در اثر باران یا برف بر روی زمین باشد  دور نگه دارد.

9 – یونیت خارجی را در بالای پد بتنی محکم کنید

مرحله نهم نصب اسپلیت

یک بالشتک لاستیکی در بالای پد قرار دهید تا لرزش به حداقل برسد، سپس یونیت کندانسور خارجی را در بالای پد قرار دهید. یونیت را با پیچ چفتی روی بتن محکم کنید.

10 – سیم کشی برق در یونیت خارجی را بررسی کنید

مرحله دهم نصب اسپلیت

پوشش روی کندانسور را بردارید، به نمودار سیم کشی دستگاه در دفترچه راهنما مراجعه کنید و مطمئن شوید که سیم ها همانطور که در نمودار نشان می دهد وصل شده اند. هر گونه تنظیمات لازم را انجام دهید. کابل ها را با یک گیره کابل ببندید و درپوش را تعویض کنید.

11 – لوله و کابل را به یونیت خارجی وصل کنید

مرحله یازدهم نصب اسپلیت

برای محکم کردن 2 لوله مسی از یونیت داخلی به یونیت بیرونی مطابق دفترچه راهنما از مهره های فلر( مهره مخصوص لوله مسی ) استفاده کنید. کابل برق را که از یونیت داخلی خارج می شود به یونیت خارجی نیز وصل کنید. در نهایت منبع تغذیه را به یک پریز مشخص وصل کنید. در صورت لزوم می توانید لوله های مسی را برای از بین بردن اضافی آن کوتاه کنید.

تکمیل جزئیات پروژه

12 – هوا و رطوبت را از مدار مبرد خارج کنید.

مرحله دوازدهم نصب اسپلیت

درپوش ها را از شیرهای دو طرفه و سه طرفه و از درگاه سرویس بردارید و یک شلنگ پمپ خلاء را به درگاه سرویس وصل کنید. پمپ خلاء را روشن کنید تا به خلاء مطلق 10 میلی متر جیوه برسد. دکمه فشار پایین را ببندید و سپس پمپ را خاموش کنید.

تمام شیرها و اتصالات را از نظر نشتی تست کنید، سپس پمپ خلاء  را جدا کنید. پورت سرویس و درپوش ها را تعویض کنید. هر چقدر عمل وکیوم کردن کولر گازی به درستی و دقت انجام شود عملکرد و راندمان کولر گازی بهتر خواهد شد و میزان خنک کنندگی آن افزایش پیدا می کند و در زمان کوتاه تری محیط را خنک می کند. وکیوم کردن کولر گازی همچنین باعث می شود که این دستگاه انرژی کمتری مصرف کرده و طول عمر آن افزایش پیدا کند.

این کار که به تخصص و تجهیزات و محاسبه نیاز دارد باید توسط یک کارشناس نصب ، انجام شود تا از خسارت به دستگاه جلوگیری شود.

13 – لوله کشی را با بست به دیوار بچسبانید

مرحله سیزدهم نصب اسپلیت

برای اطمینان از اینکه لوله‌ها و کابل‌ها حرکت نمی‌کنند یا قطع نمی‌شوند، آنها را با استفاده از بست های همراه کیت به دیوار بیرونی خانه خود وصل کنید. دستورالعمل های موجود در دفترچه راهنما را دنبال کنید تا مطمئن شوید که بست ها به اندازه کافی فاصله دارند.

14 – سوراخ دیوار را با استفاده از اسپری  فوم پلی اورتان ببندید.

مرحله چهاردهم نصب اسپلیت

برای تغذیه کابل و لوله کشی از طریق دیوار، فوم پلی اورتان را در سوراخی که ایجاد کرده اید  اسپری کنید. اطمینان حاصل کنید که سوراخ کاملاً پوشیده شود تا از ورود هوای گرم یا حشرات جلوگیری شود. قبل از روشن کردن تهویه مطبوع، اجازه دهید فوم طبق دستورالعمل روی برچسب اسپری  خشک شود.

15 – دستگاه را روشن کنید و از هوای خنک لذت ببرید!

مرحله نهایی نصب اسپلیت

تنها کاری که باید انجام دهید این است که تهویه مطبوع را راه اندازی کنید، که می توانید این کار را از یونیت داخلی انجام دهید. فقط یک یا 2 دقیقه طول می کشد تا هوای خنک وارد خانه شما شود. در صورت بروز هرگونه مشکل در کارکرد کولر گازی جدید خود به دفترچه راهنما مراجعه کنید.

در این مقاله به جزئیاتی از قبیل محاسبات قطر لوله و استاندارد لوله و عایق و…  پرداخته نشده است این کار بنا به شرایط پروژه متغیر است که بهتر است توسط کارشناس انجام شود تا از آسیب به دستگاه جلوگیری شود.

5/5 - (2 امتیاز)

اشتراک گذاری مقاله:

اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Navid
Navid
1 سال قبل

عالی بود .خیلی کامل بود ممنون