جستجو کردن
جستجو کردن
جستجو کردن

اهمیت استفاده از تهویه مطبوع در بیمارستان ها

اهمیت استفاده از تهویه مطبوع در بیمارستان ها

سیستم­های تهویه مطبوع با حفظ شرایط آب و هوایی راحتی را برای شما به همراه خواهند داشت. تهویه مطبوع در بیمارستان علاوه بر کنترل دما و رطوبت، با حفظ پاکیزگی، محیطی بدون میکروب را برای ر رفاه بیماران و جلوگیری از شیوع بیماری فراهم می­کند.

در این مقاله سعی شده است جنبه­ های مختلفی را که باید در تأسیسات تهویه مطبوع برای بیمارستان در نظر گرفته شود، به روشی غیر جامع ذکر شود. به طور کلی، فیلتراسیون و تهویه با جزئیات بیشتری شرح داده شده است. اگرچه لازم به یادآوری است که سایر جنبه ها مانند آکوستیک، ارتعاشات، کنترل بو و بازده انرژی نیز ضروری هستند و باید مورد توجه قرار گیرند.

سیستم­های تهویه مطبوع نقش بسیار مهمی در بیمارستان ها دارند. در طراحی سیستم ­های تهویه مطبوع برای بیمارستان باید یک سری ویژگی­ها در نظر گرفته شود. اگر چه تمامی ای نکات در بخش­های دیگر هم مهم است، اما باید در رابطه با بیمارستان توجه ویژه­ای شود.

علت اهمیت استفاده از تهویه مطبوع در بیمارستان­ها

استانداردها و کدهای کاربردی مختلفی وجود دارد که مخصوص طراحی، ساخت و نگهداری تأسیسات تهویه مطبوع در بیمارستان­ها هستند. تهویه مطبوع مراکز بهداشتی درمانی بسیار مهمتر از تأمین راحتی بیماران و کارمندان است. تجهیزات پزشکی در بیمارستان­ها و مراکز درمانی به سطح دما و رطوبت حساس هستند. کادر درمان برای عملکرد دقیق این تجهیزات به کنترل کامل هوا احتیاج دارند. معمولا از سیستم های تهویه فن کویل برای بیمارستان ها استفاده میشود که در دوران کرونا استفاده از فیلتر هپا میتواند کمک بسیار زیادی در پاکسازی هوای محیط انجام دهد.

همچنین ضرورت وجود اتاق­هایی با کاربردهای بسیار متفاوت در بیمارستان­ها، پیچیدگی­های دیگری را به طراحی این سیستم­ها می افزاید. ضروری است که فضاهای مختلف را به وضوح منطقه بندی کنید. لازم است اتاق­هایی فراهم شود که بیماران با پاتولوژی­های مختلف تحت درمان و استراحت قرار گیرند.

در این میان گروهی در معرض بیماری­های مسری یا همان واگیر قرار می­گیرند که به سطح خاصی از انزوا نیاز دارند. همچنین اتاق­هایی برای بیماران مبتلا به افسردگی یا سیستم ایمنی ضعیف وجود دارد. مانند:

  • اتاق­های مراقبت­های ویژه
  • اتاق­های نوزادان
  • سالن­های عمل جراحی

 

اهمیت تهویه مطبوع در اتاق جراحی

همانطور که ملاحظه می­کنید فضاهایی وجود دارد که لازم است برای هر کدام از ورود عوامل بیماری زا که به وفور در بیمارستان­ها وجود دارد جلوگیری شود. بنابراین بیمارستان­ها مکان­هایی هستند که غلظت پاتوژن­های بسیار بالاتری نسبت به ساختمان متوسط ​​دارند. بیشتر این عوامل در جریان­های هوا حرکت می­کنند و باعث می­شوند تجهیزات تهویه مطبوع بیمارستانی نسبت به جمع آوری مقادیر زیادی از عوامل بیماری زا حساس تر باشند.

اصول طراحی تهویه مطبوع در بیمارستان­ها

خطر اصلی سلامتی بیماران است. با طراحی صحیح امکانات باید از همه این موارد آسیب زا جلوگیری شود. به طوری که بیماران، کارکنان بیمارستان و بازدید کنندگان از قرار گرفتن در معرض این عوامل بیماری زا محافظت شوند.

منطقه بندی در تهویه مطبوع در بیمارستان

به همین دلیل علاوه بر ایجاد کنترل دما در سیستم­های تهویه مطبوع از طریق گرما و سرما و کنترل رطوبت، در این سیستم­ها منطقه بندی در مناطق با فشار بیش از حد و فرورفتگی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بنابراین موضوع انسجام هنگام طراحی منطقه بندی هر ناحیه ای که باید مطبوع شود مهم است. سطح کاملتر فیلتراسیون بسیار اهمیت دارد.

این میزان امکان نگهداری حداکثر ریز ذرات موجود در آن را فراهم می­کند. باکتری­ها، قارچ­ ها و ویروس­های ایجاد کننده بیماری در این فیلترها ته نشین می­شوند.

20 مورد از مهمترین ملاحظات در طراحی تهویه مطبوع در بیمارستان

  • فیلتراسیون
  • طبقه بندی محل­ها
  • استفاده از فیلترهای HEPA در محیط­ هایی که بیشتر در معرض دید قرار دارند
  • ترکیب با سیستم ­های زیست کش
  • ایجاد سیستم­های تهویه با تأمین قابل توجه هوای بیرون
  • مطالعه دقیق محل تأمین هوای خارجی و ورودی­ های خروج هوا به بیرون به منظور جلوگیری از آلودگی خارج از ساختمان
  • مطالعه محوطه­ هایی که با توجه به استفاده باید تحت فشار باشند
  • کنترل جهت جریان­های هوا مطابق مشخصات
  • کنترل بو در فیلتراسیون و جهت جریان هوا
  • مطالعه سطح صدا، نصب میراگرهای صوتی
  • مطالعه جریان هوا و سرعت هوا در اتاق­های بحرانی
  • طراحی منافذ با در نظر گرفتن موقعیت بیماران
  • ارزیابی مشخصات واحدهای جابجایی هوا با توجه به نیازهای بهداشتی
  • طراحی و ساخت شبکه کانال برای سهولت در جدا کردن و تمیز کردن
  • در نظر گرفتن تلفات فشار عناصر کنترل کننده آتش، مانند دامپرهای خاموش و دیوارهای آتش
  • سینی­ های میعانات باید قابل جابجایی باشد و از فولاد ضد زنگ ساخته شده باشد
  • همه پانل­ها باید دارای پنجره ­های بازرسی باشند
  • یک سیستم تشخیص فشار دیفرانسیل برای بررسی عدم تجمع خاک و افزایش افت فشار در نظر گرفته شود
  • سطح بالای فیلتراسیون و تهویه که جنبه ­های بازیابی انرژی را دربر می­گیرد باید با دقت ویژه ای در نظر گرفته شوند.
  • واحدهایی که از بازیافت گرما استفاده می­کنند باید حداقل کارایی مورد نیاز استانداردها را رعایت کنند.

 

سرویس تهویه مطبوع بیمارستانی

تهویه مهم ترین بخش تامین هوای مطبوع بیمارستانی

تهویه یکی دیگر از عناصر است که باید در طراحی تاسیسات تهویه مطبوع بیمارستان­ها مورد توجه قرار گیرد. به عنوان مثال جهت پیشگیری افزایش عفونت در اتاق عمل، بسته به نوع اتاق عمل، نوعی تهویه مطبوع یک جهته یا آشفته نیاز است. حداقل تعداد تجدید در هر ساعت بین 20 تا 35 مرتبه بسته به نوع عمل توصیه می­شود. گردش مجدد هوا از بروز این مشکلات جلوگیری خواهد کرد.

جمع بندی

بیمارستان­ها مکان­هایی هستند که غلظت پاتوژن­های بسیار بالاتری نسبت به ساختمان متوسط دارند. بیشتر این عوامل در جریان های هوا حرکت می­کنند و باعث می­شوند تجهیزات تهویه مطبوع بیمارستانی نسبت به جمع آوری مقادیر زیادی از عوامل بیماری زا حساس تر باشند.

در این سیستم­ها منطقه بندی در مناطق با فشار بیش از حد و فرورفتگی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بنابراین موضوع انسجام هنگام طراحی منطقه بندی هر ناحیه ای که باید مطبوع شود مهم است. سطح کاملتر فیلتراسیون بسیار اهمیت دارد. ضرورت وجود اتاق­هایی با کاربردهای بسیار متفاوت در بیمارستان­ها، پیچیدگی­های دیگری را به طراحی این سیستم­ها می افزاید.

ضروری است که فضاهای مختلف را به وضوح منطقه بندی کنید. لازم است اتاق­هایی فراهم شود که بیماران با پاتولوژی­های مختلف تحت درمان و استراحت قرار گیرند. در این میان گروهی در معرض بیماری­های مسری یا همان واگیر قرار می­گیرند که به سطح خاصی از انزوا یا ایزوله شدن نیاز دارند. همچنین اتاق­هایی برای بیماران مبتلا به افسردگی یا سیستم ایمنی ضعیف وجود دارد.

5/5 - (2 امتیاز)

اشتراک گذاری مقاله:

اشتراک در
اطلاع از
guest
4 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
محمد رضا
محمد رضا
3 سال قبل

بخش علت استفاده از تهویه مطبوع موضوع جذابی بود مرسی

علی
علی
2 سال قبل

مطلب خوبی بود در این رابطه مجدد مطلب منتشر کنید اگر امکانس هست

سینا
سینا
2 سال قبل

واقعا استاندارد های لازم تو بیمارستان ها اجرا میشه؟