جستجو کردن
جستجو کردن
جستجو کردن
ایجاد شرایط آسایش در فضا های بزرگ (تجاری ، صنعتی ، اداری، استخر و …) و همچنین تأمین هوای تازه در اکثر پروژه هایی که طراحی اصولی دارند توسط انواع تجهیزات هوارسان صورت می گیرد که این تجهیزات بسته به شرایط مد نظر کارفرما و کاربری آن امکان کنترل دما و رطوبت را فراهم می سازند. تجهیزات هوارسان جهت ایجاد برودت و حرارت به منظور خنک کردن و یا گرم کردن هوای ورودی به آن از روش های مختلف بهره می گیرند که درشرح ذیل به طور خیلی ساده و خلاصه نحوه عملکرد آنها توضیح داده شده است.

هواساز چیست؟

درون آنها کویل های سرمایش و گرمایش وجود دارد که هوا از طریق عبور از روی آنها خنک یا گرم می شود. این کویل ها می تواند (آب سرد و آب گرم ) و یا از نوع  DX باشد در صورت استفاده از کویل های آبی هواساز به چیلر و دیگ آبگرم متصل شود و درصورت استفاده از کویل DX، هواساز به کندانسینگ یونیت و یا یونیت خارجی دستگاه وی آر اف VRF متصل می گردد.

وظیفه اصلی دستگاه هواساز در بین سیستم های تهویه مطبوع تنظیم و کنترل دما، کیفیت و رطوبت هوا است. معمولا هواساز در کنار دستگاه های دیگری مثل دستگاه چیلر یا دیگ بخار (بویلر) مورد استفاده قرار میگیرد.

هدف استفاده از هواساز

هواساز امروزه یکی از سیستم های تهویه مطبوع است که در مراکز بزرگ مورد استفاده قرار میگیرد. ولی نکته بسیار مهم اینجاست که شاید بخواهید بدانید که این دستگاه تهویه مطبوع چه وظایفی به عنوان سیستم تهویه مطبوع بر عهده دارد. هدف اصلی هواساز این وظایف عبارتند از:
  1. تنظیم دما
  2. کنترل رطوبت هوا
  3. کنترل سرعت و جهت هوای جریان یافته در محیط
  4. تصفیه هوا به وسیله فیلترها (به شدت مناسب فضاهای بیمارستانی است.)

موارد استفاده هواساز

همانطور که گفتیم وظیفه اصلی هواساز تنظیم و کنترل دما، رطوبت و کیفیت هوای هر محیطی است و معمولا از این دستگاه در ادارات، سالن های همایش، مراکز تفریحی، بیمارستان ها و مراکز تجاری استفاده میشود.
  • ادارات
  • مراکز تفریحی
  • مراکز تجاری
  • سالن های همایش
  • بیمارستان ها

انواع هواساز

هواساز ها هم مانند دیگر سیستم های تهویه مطبوع انواع مختلفی دارند که عبارت است از:
  1. هواساز تک منطقه ای
  2. هواساز چند منطقه ای
  3. هواساز هایژنیک
  4. ایرواشر
  5. هوار سان
که هر کدام را به صورت مختصر با هم بررسی خواهیم کرد. هواساز یک منطقه ای (Single Zone AHU): این هواساز یکی از پرکاربردترین و محبوبترین انواع هواساز است که در این مدل اجزای کمتری مورد استفاده قرار گرفته و شما قادر هستید امکانات و ابزارهای جداگانه را به این سیستم متصل کنید. هواساز چند منطقه ای (Multi Zone AHU): هواسازهای چند منطقه ای همانطور که از نامشان مشخص است ساختار پیچیده ای دارند به این دلیل که شما قادر هستید کنترل بهتر و دقیق تری بر روی هوای هر منطقه از ساختمان داشته باشید؛ ولی هزینه نگهداری و نصب این مدل بسیار زیاد است و حتما افراد متخصص باید آن را نصب و تعمیر کنند. هواساز هایژنیک (Hygenic AHU): هواساز هایژنیک نیز یکی از مدل ها تخصصی هواساز است که معمولا در شرکت های داروسازی، فضاهای درمانی و مراکز تحقیقاتی مورد استفاده قرار میگیرد و زیاد معمول نیست؛ البته که هزینه های زیادی هم در بر دارد. ایرواشر (Air Washer): ایرواشر دقیقا همان سیستم های هواساز معمولی است و تنها تفاوت آن با این سیستم ها استفاده از یک سیستم پیچیده تر به جای کویل های سرمایشی است. در ادامه به نحوه کارکرد ایرواشر خواهیم پرداخت. هوارسان: هوارسان نیز یکی دیگر از انواع هواساز است که فرآیند بسیار ساده ای دارد در این مدل، هوارسان هوای مورد نیاز را از هوای تازه دریافت میکند ولی بر خلاف مدل های دیگر هوای بازگشتی ندارد.

اجزای تشکیل دهنده هواساز

  1. فیلترهای هواساز (Filter)
  2. کویل های سرمایشی (Cooling Coils)
  3. کویل های گرمایشی (Heating Coils)
  4. فن یا بادزن (Suply Fans)

هواساز خانگی (آپارتمانی) چیست؟

امروزه مردم معمولا هنوز از سیستم های تهویه مطبوع قدیمی استفاده میکنند مثل کولرهای آبی یا بخاری و شوفاژ ولی با پیشرفت تکنولوژی و صنعت دنیای تهویه مطبوع نیز بروز شده و شما انتخاب های بسیار بهتر و مقرون به صرفه تری دارید. که طبیعتا انرژی کمتری نیز مصرف میکنند. هواساز خانگی یا هواساز آپارتمانی نیز یکی از همین سیستم های تهویه مطبوع مدرن است که میتواند در همه فصول نیازهای شما را به بهینه ترین شکل ممکن پاسخگو باشد. سیستم هواساز خانگی بسیار شبیه به هواساز های صنعتی و هواساز های ساده است و برای تامین هوای مطلوب در محیط های خانگی مورد استفاده قرار میگیرد. سیستم هواساز بسته به نیاز کاربری در خصوص کیفیت هوا، انواع فیلتر ها می تواند در این دستگاه استفاده شود نوع و هم چنین قدرت فن آن نیز بسته به حجم هوادهی و میزان افت هوا محاسبه و انتخاب می گردد.

ایرواشر

این تجهیزات همانند هواسازها عمل می کنند با این تفاوت که خنک کردن هوا در این تجهیزات از طریق عبور هوا از روی تشت آب و اسپری شدن قطرات آب بر روی جریان هوای عبوری صورت می گیرد و تنها برای گرمایش هوا از روی کویل آبگرم عبور می کند.

پکیج یونیت یکپارچه

متشکل از یک هواساز  با کویل DX می باشد که به همراه کمپرسور و کندانسور در یک محفظه قرار گرفته و بدین ترتیب توسط یک پکیج عمل سرمایش و خنک کاری هوا را انجام می دهد ، گرمایش و کویل آبگرم در این تجهیزات می تواند الکتریکی بوده ، یا این که کویل آبگرم باشد و به دیگ متصل شود.

کندانسینگ یونیت

بله منظور تأمین برودت لازم کویل DX این دستگاه مورد استفاده قرار گرفته و شامل کندانسور هوا خنک و کمپرسور و شیر انبساط و سایر ادوات کنترلی می باشد.

اکونوپک

این تجهیزات مانند هواساز ها بوده با این تفاوت که به منظور گرم کردن هوا مستقیماً از مشعل کوره هوای گرم استفاده  می شود که منبع تأمین انرژی مشعل می تواند گاز شهری یا گازوئیلی باشد. همانطور که از نام اکونوپک مشخص است نام از آن از دو کلمه اکونومی (Econmomy) و پکیج (Package) تشکیل شده است. اکونوپک یکی از سیستم های تهویه مطبوع است که وظیفه سرمایش و گرمایش را بر عهده دارد؛ در اصل گرمایش آن توسط بویلر (دیگ بخار) و سرمایش آن به وسیله ایرواشر انجام میشود. به دلیل اینکه برای گرمایش نیازی به موتورخانه ندارد پس به همین دلیل انرژی خیلی کمتری مصرف میکند در نتیجه طرفداران زیادی پیدا کرده است چرا که علاوه بر مصرف کم انرژی، راندمان بالایی دارد. چون قابلیت های این دستگاه بالاست معمولا برای فضاهای بزرگ مورد استفاده قرار میگیرد.
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها