جستجو کردن
جستجو کردن
جستجو کردن

مقایسه چیلر با سیستم VRF

مقایسه سیستم چیلر و وی آر اف

مقایسه چیلر و سیستم وی آر اف VRF

سیستم VRF و چیلر، هر دو سیستم‌ هایی هستند که در سیستم‌ های سرمایشی مصارف ساختمانی و مصارف صنعتی، به کار گرفته می شوند. این که کدام یک از این دو سیستم، برای استفاده در پروژه های مختلف، مناسب تر است، دغدغه ای است که ذهن ها را به خود مشغول کرده است. برای انتخاب درست سیستم مناسب با شرایط پروژه، باید از ویژگی های هر سیستم و تفاوت هایی که با یک دیگر دارند، اطلاع داشته باشیم. در این مطلب ما سعی در جمع آوری مطالبی در این زمینه کرده ایم، که برای افزایش آگاهی و اطلاعات در این مورد مفید خواهند بود، پس لطفا با ما در مجله هورسان همراه باشید.

سیستم VRF چیست؟

در ابتدا، برای مقایسه دو سیستم نام برده، نیاز است به صورت کلی با هر یک از آن ها آشنایی پیدا کنیم.
سیستم VRF دستگاهی است که به وسیله یونیت ‌های داخلی و خارجی که در آن کار گذاشته شده‌ اند، به تنظیم سرمایش و گرمایش محیط کمک می کند. یونیت های داخلی و خارجی، توسط لوله های مسی که در دستگاه وجود دارند، به یکدیگر اتصال پیدا کرده و مرتبط می شوند. در ضمن سیستم‌ های VRF، با نام سیستم اسپلیت مرکزی نیز شناخته می شوند.

وی آر اف چیست؟

مزایای سیستم وی ار اف:

از جمله مزایای سیستم های وی ار اف می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1- توانایی تغییر مبرد در محدوده 10 تا 100 درصد
2- قابلیت کمک به زیبایی ساختمان های بلند قامت
3- کمتر بودن تعداد یونیت های خارجی
4- ایجاد سر و صدای کم
5- افزایش میزان زیبایی سطح شهر
6- ساده بودن فرایند ساده لوله کشی
7- کنترل و مدیریت دما
8- امکان حمل و نقل راحت
9- قابلیت سرویس و تعمیر ساده

 

مزایا و معایب سیستم وی آر اف

معایب سیستم وی ار اف

1- نیاز به نگه داری دقیق و تعمیرات و سرویس متعدد
2- هزینه های بالای اولیه در فرایند خرید و نصب و راه اندازی

چیلر چیست؟

چیلرها دستگاه هایی هستند، که جزء اصلی تشکیل دهنده آن ها، کمپرسور است. نوع کمپرسوری که در چیلر ها تعبیه می شود، نام گذاری آن ها را تعیین می‌ کند. این کمپرسور ها، با مکانیسم های متفاوت، گاز را از میان قطعات ویژه خود (مثلا تیغه های مار پیچ حلزونی)، عبور داده و موجب فشرده سازی گاز می شوند.

چیلر چیست

مزایای چیلر:

1- صرفه جویی در مصرف انرژی
2- مقرون به صرفه بودن از لحاظ هزینه‌ های اولیه
3- راندمان و بازده بالا
4- آلودگی صوتی کم
5- ایجاد مشکلات عدیده در کل سیستم در صورت ایجاد مشکل و آسیب در یک جزء یا یک قطعه

مقایسه چیلر با سیستم VRF

به طور کلی با سیستم‌ های VRF و چیلر ها آشنا شدیم و حالا می رسیم به مقایسه این دو سیستم:
وجه های متعدد و متفاوتی وجود دارد که می توان از آن جهات، چیلر ها را با سیستم VRF مقایسه کرد. در این میان، برجسته ترین و مهم ترین ابعادی که مقایسه آن ها برای مصرف کنندگان اهمیت دارد، مواردی مانند ظرفیت سرمایشی این دو سیستم، هزینه قابل پرداخت، فرایند های نگه داری و قابل تعمیر بودن این دو سیستم و… است که این موارد را در مورد هر یک از سیستم های VRF و چیلر، با هم مقایسه می کنیم:

مقایسه هزینه نصب و راه اندازی:

در این مورد باید گفت که، چیلر، هزینه نصب و راه اندازی مقرون به صرفه تری نسبت به سیستم های VRF دارند. هزینه بالای نصب و راه اندازی سیستم VRF ضرورت کمک گرفتن از متخصصین در فرایند نصب را ایجاب می کند.

مقایسه چیلر و سیستم VRF از لحاظ هزینه‌ های تعمیر:

در این باره باید گفت که هزینه های تعمیر سیستم های وی آر اف مقرون به صرفه تر است. چرا که چیلر های تراکمی نیاز به سرویس سالانه و همچنین بررسی جزء به جزء دارد. همچنین برخی از انواع چیلر، مانند چیلر های اسکرال، قابلیت تعمیر ندارند و در صورت بروز مشکل و خرابی، فقط باید تعویض شوند. اما این که گفتیم هزینه تعمیرات سیستم های VRF مقرون به صرفه است، به این معنی نیست که برای تعمیر آن ها، هزینه کمی را باید تقبل کرد.
این سیستم ها در صورت بروز خرابی در یک قسمت، به صورت کلی مختل شده و هزینه زیادی برای تعمیر لازم دارند. اما با احتساب کمتر خراب شدن سیستم VRF و نیاز سالانه چیلر به سرویس کردن، این گونه به نظر می رسد که هزینه تعمیر سیستم VRF مقرون به صرفه تر است.

مقایسه ظرفیت سرمایشی

در مورد ظرفیت سرمایشی این دو سیستم باید گفت که، سیستم های VRF کمپرسور هایی دارند، که می تواند در موقعیت های مختلف، ظرفیت سرمایشی و میزان انرژی مصرفی را، مطابق با شرایط موجود، کنترل کرده مدیریت کنند. همچنین چیلر ها نیز از این نظر امتیاز بالایی می گیرند، چرا که با ظرفیت سرمایشی بالایی که دارند، می توانند نیاز سرمایشی ساختمان و یا مصارف صنعتی را به خوبی تامین کنند. به هر حال سیستم های VRF و چیلر ها، از لحاظ ظرفیت سرمایشی، توانایی رقابت با یک دیگر را دارند.

مقایسه چیلر و وی ار اف از نظر انرژی مصرفی

مقایسه از لحاظ میزان انرژی مصرفی

همان طور که گفته شد، سیستم های VRF دارای کمپرسورهایی هستند که علاوه بر مدیریت و کنترل ظرفیت سرمایشی، می توانند میزان انرژی مصرفی دستگاه را نیز کنترل کنند. به این صورت که در مواقعی که نیاز به فعالیت بالای دستگاه نیست، کمپرسور میزان انرژی مصرفی را با تنظیم میزان گردش، کم می کند. این ویژگی سیستم های VRF موجب می شود که این سیستم ها از لحاظ مصرف انرژی مقرون به صرفه تر از چیلر ها باشند.

نکته آخر

همان طور که گفتیم، سیستم های VRF و چیلر ها، سیستم هایی هستند که در تامین نیاز سرمایشی مصارف مختلف کمک کننده هستند. انتخاب از میان این دو سیستم، موضوعی است که کار فرما ها را بر سر دو راهی قرار می دهد. بنابراین اطلاع از ویژگی ها و چگونگی کارکرد و بازده هر یک از این سیستم ها می تواند در انتخاب درست به ما کمک کند. در طی این مطلب ما به شرح تفاوت ها و ویژگی های هر یک از سیستم های وی ار اف و چیلر پرداختیم که با مطالعه آن می توانید به صورت کاربردی، از تفاوت ها و ویژگی های هر یک مطلع شوید.

4.9/5 - (12 امتیاز)

اشتراک گذاری مقاله:

اشتراک در
اطلاع از
guest
5 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
راحله
راحله
1 سال قبل

مفید بود مرسی

محمد رضا
محمد رضا
1 سال قبل

اکثر مقاله ها فقط به مزایا وی ار اف اشاره کردن خیلی خوب که معایب هم نام بردید

حمید
حمید
1 سال قبل

امکان اینکه در یک پروژه هم از وی از آف استفاده کنیم هم از چیلر؟